Rybí filé s plísňovým sýrem
600 g filé z mořského lososa (nebo jiný druh bílého filé) | 3 lžíce citronové šťávy | 1 konzervu sladké kukuřice | 4 středně velká rajčata | 2 středně velké cibule | 150 g sýra nivy | 3 lžíce přeškvařeného másla | 3 lžičky hladké mouky | dle chuti: sůl | 300 g hrášku | dle chuti: hrubě mletý pepř | dle chuti: estragonové lístky na ozdobení
Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na dost velké kostky. Pokapeme je citronovou šťávou, zakryjeme a necháme krátce odležet.
Propláchneme kukuřici a necháme ji okapat. Rajská jablíčka omyjeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na špalíky. Sýr rozkrájíme na kostičky.
Na 1 lžíci přeškvařeného másla podusíme 5 minut cibuli. Kousky ryby osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme zbylý tuk a filé za občasného obracení 10 minut opékáme. Hrášek a kukuřici přidáme k cibuli a dusíme dalších 5 minut. Potom vmícháme rajská jablíčka, osolíme a opepříme.
Smícháme dohromady zeleninu a kousky pečeného filé, dobře ochutíme, rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme kostičkami sýra a ozdobíme lístky estragonu.