Rybí filé na rajčatech s oříšky
750 g rajčat | 3 lžíce olivového oleje | dle chuti: sůl a pepř | dle chuti: tabasco | 1/2 svazku petrželky | 1/2 svazku bazalky | 3 lžíce kaparů | 3 lžíce piniových oříšků | 600 g filé z tresky nebo štiky
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme, ostrým nožem klínovitě vyřízneme stopku a rajčata nakrájíme na silné plátky. Zapékací formu vymažeme 1 lžící oleje a šupinovitě do ní klademe plátky rajčat. Osolíme, opepříme, okořeníme několika kapkami tabaska a pečeme na střední příčce trouby přibližně 10 minut. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Najemno je posekáme, stejně tak kapary a piniové oříšky. Vše promícháme, osolíme a opepříme. Filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, rozkrájíme na porce a poklademe na plátky rajčat. Na rybu rozprostřeme bylinkovou hmotu a pokapeme zbytkem olivového oleje. Pak zapékáme v troubě dalších asi 15 minut.