Filé na kari
1 lžička kari | 1 cibule | dle chuti: pepř a sůl | 2 lžíce hořčice | 120 g másla | dle potřeby: olej | dle chuti: šťáva citrónová | 3 plátky filé
Plátky filé rozmrazíme, opláchneme ve studené vodě, osušíme, osolíme a opepříme. V misce utřeme máslo s hořčicí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, šťávu z citronu a karí koření.
Máslovou směs dobře promícháme. Z alobalu si vystřihneme tři čtverce. Čtverce potřeme olejem, aby se filé nepřipékalo. Přeneseme na ně plátky filé a nahoru nandáme připravenou máslovou směs. Pořádně zabalíme, aby nám směs při pečení nevytekla do trouby. Pečeme v troubě asi 20 minut při 200 °C.
Takto připravené filátko naší rodině nejlépe chutná s vařenými brambory a čerstvou zeleninovou oblohou, ale určitě bude skvělé i s bramborobou kaší nebo s americkými bramborami.