Karamelové kuře
2 lžíce oleje | 8 filetů kuřecí stehna | 2 cibule červené | 4 str. česneku | 80 g cukru | 2 lžíce sojové omáčky tmavé | 2 lžíce rybí omáčky | koriandr /lístky/
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na pánvi orestujeme kuře, dokud nezhnědne po všech stranách. Kuře vyjmeme a nepřikryté dáme do pekáčku do trouby, na asi 20-25 minut.
Mezitím cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek nahrubo nasekáme, a v te samé pánvi, ve které jsme restovali kuře, osmažíme do měkka. Pak přidame cukr a omáčky a za častého mícháni necháme spojit a cukr trochu zkaramelizovat. Omáčka viditelně zhoustne. Vrátíme do pánve kuře z trouby a důkladně promícháme. Těsně před podáváním přidáme nasekaný čerstvý koriandr a podáváme.